DE ATLEET ACHTER EEN FAMILIEMAN:

THIJS VERBRUGGEN

Sinds jaar en dag haalt Thijs Verbruggen zijn loopschoenen bij Running Center Brugge. Het begon bij afstandslopen, ging toen over naar marathons en intussen is de 41-jarige vader een fervent triatlonatleet!


Trainen als een echte atleet en familieman

Thijs combineert zijn fulltime job in het Zeepreventorium en zijn gezin met een strak trainingsschema. Gemiddeld traint hij maar liefst 8 keer per week. “In een topweek train ik zo’n 15 uur. Gemiddeld zal dat rond de 10 uur zijn.”

Die drie rollen even goed invullen is niet altijd even gemakkelijk. "Vaak kan ik pas na 20 uur beginnen trainen. Maar eerlijk, erg vind ik dat niet. Als het moet, zou ik zelfs 's nachts trainen. Sporten werkt als een verslaving, het is zodanig in m'n vel gekropen dat ik gewoon niet meer zonder kan. It’s a way of life!"

Wedstrijden

Thijs is aangesloten bij triatlonclub ‘Lostriamigos’ (L3A). Zijn vereniging neemt ieder jaar deel aan de Kallemoeie triatlon in Beernem, waar hij al vier keer clubkampioen werd. “Het is voor mij een leuke bevestiging dat ik nog meekan met de jeugd!”

De Chtriman, een triatlon van 113 km in Gravelines in Frankrijk, was zijn meest recente wedstrijd. Vorig jaar wilde hij deelnemen aan de Ironman in Kopenhagen, maar die werd geannuleerd door de coronacrisis. “Ik heb toen ter vervanging zelf een triatlon in elkaar gestoken in Brugge!”

Anderen motiveren

“Ik had me nooit kunnen inbeelden dat mijn vrouw op een koersfiets zou kruipen, maar vorige week heb ik haar kunnen motiveren om er één te kopen.” Thijs wil zijn omgeving activeren om ook sportprestaties neer te zetten, want een goede fitheid zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. “Alles krijgt echt een boost. Ik ben ervan overtuigd dat, als je zo’n prestaties op sportief vlak kunt neerzetten, dat je die ook kan doortrekken op andere aspecten van je leven.” 


Harder, better, faster, stronger

Het ultieme doel van iedere triatleet is de Ironman in Hawaï trotseren en aan de enkels van Jan Frodeno reiken. “Progressie is een grote motivator voor mij!” Thijs zoekt dan ook zoveel mogelijk manieren om te blijven verbeteren. Hij krijgt daarbij hulp van een personal coach en perfectioneert zijn voeding. Daarbij horen ook opofferingen: “Ik drink al jaren geen alcohol meer.”

Op zoek naar tips zodat jij je prestaties kan optimaliseren? Benieuwd of triatlons ook iets is voor jou zijn? Stel al je vragen aan Thijs!

Stuur ons een bericht