Pluk de dag met Sylvie

Als dokter staat Sylvie Roggeman (48) aan de frontlijn van deze pandemie, maar daarnaast vind je deze moeder van vier zonen ook aan de startlijn van loop- en fietsevenementen. Laat je motiveren door de aanpak van Sylvie!

 

Een sportieve bij

Sylvie is een recreatieve sporter die graag grote uitdagingen aangaat. Ze deed al mee aan een triatlon en tijdens de Eroica in Italië fietste ze maar liefst 220 kilometer, met 3000 hoogtemeters, op een oude fiets. “Momenteel is de goesting om te gaan zwemmen even zoek. Ik focus me dus vooral op lopen en fietsen”, vertelt Sylvie.

Competitief is ze ook zeker en vast, maar dan wel eerder op vlak van afstanden. Een toptijd neerzetten, is dan weer minder haar ding. De ervaring en sfeer blijven echter haar grootste drijfveren: “De mooiste sportprestatie waaraan ik deelnam in 2021 was Roc du Maroc, een hele week mountainbiken in prachtige natuur en woestijnen.”

“Ik heb een doel nodig om mezelf te motiveren, niet zozeer een schema.”

Haar doel voor 2022 is € 100.000 inzamelen voor kankerbestrijding. Daarvoor gaat ze onder meer 100 kilometer lopen en 1.000 kilometer fietsen tijdens de events van Kom Op Tegen Kanker. “De 100 km loop je met vier. Ik neem 40 kilometer voor m’n rekening, de anderen 30, 20 en 10. Voor mij zijn dat emotioneel de mooiste prestaties.”

Als voorbereiding op de fysieke beproevingen volgt Sylvie start-to-run programma’s. Voor triatlons en marathons liet Sylvie haar begeleiden. “Die schema’s voor 80% volgen is echter voldoende”, stelt ze.

 

“Ga op zoek naar wat je leuk vindt en geniet daar ten volle van.”

“Soms kan het erg druk zijn, zeker in combinatie met mijn werk en gezin. Maar ik maak me niet druk wanneer ik eens één of twee weken wat minder actief ben. Dat zal ook het verschil niet maken.”

Het is wel belangrijk om actief te blijven: “Verkort de afstanden of maak de sportactiviteit minder lang. Een goede core stability onderhouden is belangrijk om blessures te vermijden. Je lichaam heeft echter ook rust nodig, dus luister naar je lichaam!”

Maar het allerbelangrijkste is dat het plezant moet blijven. “Ik hou enorm van actief te zijn in de buitenlucht met mijn playlist! Soms probeer ik mijn kinderen mee te nemen of ga ik fietsen met vrienden. Alleen lopen blijft echter het leukste, dan kan ik alles op mijn eigen tempo afwerken en foto’s maken onderweg.”

Zelf ook nood aan een start-to-run programma? Bekijk hier wat we voor jou kunnen doen.

Op zoek naar core stability trainingen? Schrijf je in voor onze lessen.

 

Bedankt Sylvie, veel succes met je doelstellingen in 2022 en blijf vooral genieten!

Stuur ons een bericht