You’ll never run alone - Alexander Diaz Rodriguez

 

Alexander Diaz Rodriguez (42) heeft Spaanse roots, maar is een Bruggeling in hart en nieren. Hij is ‘preus lik fjirtig’ dat hij driemaal Dwars Door Brugge won, terecht! Daarnaast won hij in 2011 de Ten Miles in Antwerpen en werd hij in 2015 wereldkampioen bij de Masters in Lyon. Lees hier het verhaal achter het zotte palmares van een al even zotte gast. 

 

“Alleen gaan lopen vond ik echt saai.”

 

Alexander noemt zichzelf een laatbloeier en ontdekte zijn passie voor lopen pas toen hij 24 jaar was. “Individueel gaan lopen vond ik saai. Ik voetbalde liever omdat het een teamsport was en veel vrienden van mij dat ook speelden.”

Het vuur om te lopen werd echt aangewakkerd door mensen rondom hem. “Samen met een vriendin liep ik puur voor de fun de tien kilometer van De Nacht Van Vlaanderen. Dat ging opvallend vlot zonder te trainen, mijn conditie was m’n sterkste punt.”

“Daarna besloot ik om samen met een vriendin eenmaal per week te gaan lopen, waardoor mijn niveau verbeterde. Ik deed hier en daar mee aan wedstrijden, waar ook mede-lopers zagen dat ik beter werd. Dat motiveerde me om nóg beter te worden.”

 

De aanhouder wint

 

“Ik sloot mij ineens aan bij loopclub Beverhout. Zij hebben mij altijd goed opgevangen en gestuurd, waardoor ik veel bijleerde op vlak van trainen, onder meer door Robert Coppens.”

Hoe langer Alexander trainde, hoe leuker hij het vond: “In het eerste jaar liep ik met moeite 40 minuten aan een stuk. Na een jaar werd het normaal om meer dan een uur te gaan lopen. Nu ben ik pas opgewarmd na een uur! Door de jaren heen heb ik vooral geleerd om te luisteren naar mijn lichaam. Vanaf ik ergens pijn voel, gun ik mijn lichaam de nodige rust. Ik volg trainingsschema’s niet blindelings, maar loop ook op gevoel.”

Tegenwoordig vind je Alexander terug op de pistes van Olympic Brugge (OB), waar hij zelfstandig coaching doet met zijn onderneming Runner's High!

 

 

Elkaar motiveren

 

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Soms zijn er zo van die dagen waarop het lijkt dat je echt geen tijd of zin hebt om te gaan trainen. Daarvoor heeft Alexander een gouden tip:

“Als je echt niet wil lopen, neem dan een rustdag. Eenmaal een training missen is zeker geen ramp, maar het is belangrijk dat je blijft trainen. Daarom vind ik het essentieel om elkaar te motiveren. Ik merk dat kleine gebaren soms grote positieve gevolgen hebben. Na een zware training likes krijgen op STRAVA, het klinkt onbenullig, maar ik weet dat het motiverend werkt. Sporten is niet alleen het beste van jezelf geven, maar ook het beste uit een ander halen!”

 

“Iemand rond je hebben die echt luistert, dat is essentieel.”

 

Je hebt het misschien al door: Alexander houdt ervan om anderen aan te moedigen. Met zijn onderneming Runner’s High kan ook jij samen met Alexander gaan trainen! “Coaching zit in de kleine dingen. Soms word ik gebeld door een vriend(in) die op dat moment wat mentale steun nodig heeft. Het feit dat ik aan de andere kant van de lijn zit en echt luister, kan al voldoende zijn om er terug met volle moed tegenaan te gaan. Je zet elkaar aan om te gaan lopen en stelt samen nieuwe doelen!”

Wil jij beginnen met lopen, heb je nood aan extra motivatie of kriebelt het om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen? Samen met Alexander kan jij je doelen bereiken! Neem contact op via zijn website!

Je kan Alexander ook vinden op Facebook: Alexander Diaz Rodriguez en/of op Instagram: @alexander.diaz.rodriguez.

 

Of je nu gaat voor vijf kilometer of een (halve) marathon, ook Running Center staat je altijd met raad en daad bij! 😉
Het gaat je goed Alexander!

 

Stuur ons een bericht